MSB yetkilileri, bu kararın Türk Hava Kuvvetleri'nin operasyonel ihtiyaçları doğrultusunda alındığını belirtti. Yapılan değişiklik sonrasında, İncirlik Üssü'ne F-16 filosunun konuşlandırılacağı bildirildi.

Adana'daki askeri üssün ismi tarihsel olarak birkaç kez değişikliğe uğramıştır. Bu değişiklikler, üssün rolünü ve stratejik önemini yansıtmaktadır. 1955 yılında resmi olarak "Adana Hava Üssü" olarak adlandırılan üs, 1958'de "İncirlik Hava Üssü" olarak yeniden isimlendirilmiştir. Şimdi ise MSB'nin aldığı yeni kararla birlikte "10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı" olarak anılacaktır.

İçişleri Bakanlığı, 1608 yeni sözleşmeli personel için alım sürecini başlattı İçişleri Bakanlığı, 1608 yeni sözleşmeli personel için alım sürecini başlattı

Hava Kuvvetleri'nde üsler, farklı kategorilere ayrılmaktadır. İncirlik Üssü, Türk Hava Kuvvetleri tarafından "10. Tanker Üs Komutanlığı" olarak bilinmekteydi. Ancak, son yıllarda yapılan operasyonel değişiklikler doğrultusunda burası artık "Ana Jet Üssü" olarak sınıflandırılmıştır. Bu değişiklikler, Türkiye'nin savunma stratejisindeki dinamiklere uyum sağlama amacını taşımaktadır.